Полезна информация за Лихтенщайн

 Лихтенщайн е четвъртата най-малка държава в Европа. Тази, обитавана от едва 33 780 души красива страна с великолепни планини е част от Алпите и предлага живописно красиви долини покрай река Рейн, малки селца и красиви градски къщи. Ако екскурзията или почивката ви в Лихтенщайн е през лятото, велотуризмът, обиколните турове, скалното катерене, трекингът и язденето на коне са част от дейностите, които можем да ви предложим. През зимата Лихтенщайн, със своята алпийска природа, предлага отлични условия за ски и сноуборд и всеки друг зимен спорт.

В столицата на Лихтенщайн - Вадуц е едноименният замък, в който се помещава управляващия княз. Сред забележителностите на Вадуц са Музеят на изкуството, домът на модерното изкуство, Червената Къща, Националният музей на Лихтенщайн, Историческият музей и сградата на Правителството. Освен тях, в страната се организират много фестивали и културни събития. В Шеленберг, град с повече от 3000 годишна история се намира и една от най-старите постройки в страната - Къща 12, превърната в музей. Замъкът Гутенберг в Балцерс е друга популярна забележителност на Лихтенщайн.

Хотели от всякаква категория и разнообразни апартаменти за краткосрочно наемане са най-разпространените обекти за настаняване в Лихтенщайн. В страната има само три официални къмпинга - във Вадуц, Трийзен и Бендерн.