Полезна информация за Колумбия

Колумбия се намира в северозападната част на Южна Америка и граничи с Карибско море, Венецуела, Бразилия, Перу, Панама и Тихия океан. Столицата  Богота е с население от над 6 800 000 души, което я нарежда на 30-то място в класацията за най-голям град по население в света и на 4-то място в Южна Америка след Сао Паоло, Буенос Айрес и Лима.

Колумбия е известна като родната страна на носителя на Нобелова награда - писателя Габриел Гарсия Маркес, както и като един от най-големите производители на наркотици в света. Все още изключително непозната за много туристи - Колумбия очарова със своите модерни и колониални градове, прекрасни плажове, кафеени плантации и зелени джунгли.

Богота - През 2010г. Ню Йорк Таймс обявява града за "Задължителна за посещение дестинация" и наистина колумбийската столица предлага изкуство, богата култура, много възможности да почивка и развлечения.


Триъгълника на кафето - регион в Колумбия, известен с отглеждането и производството на колумбийско кафе, считано от мнозина за най-доброто в света.

Картахена де Индиас - включен в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.